Περισσότεροι από 18 τόνοι βοήθειας για τα παιδιά της Ουκρανίας

Δημοσιεύτηκε στις 14-04-2022

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας της με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η ΕΛΤΑ Courier συμμετείχε στην Εκστρατεία Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τα παιδιά της Ουκρανίας, με τα καταστήματα της να δέχονται, δωρεάν, δέματα από χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν να ανταποκριθούν.

Από την πανελλαδική κινητοποίηση, που διήρκησε από τις 3 έως τις 18 Μαρτίου, συλλέχθηκαν και παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», περίπου 3.000 δέματα συνολικά, δηλαδή περισσότεροι από 18 τόνοι βοήθειας. Οι εθελοντές του Οργανισμού ανέλαβαν την περαιτέρω επεξεργασία των ειδών, το διαχωρισμό τους και την ασφαλή μεταφορά τους σε σημείο όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην Ουκρανία.

Συμπληρωματικά με τη δράση αυτή, η ΕΛΤΑ Courier προσέφερε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είδη οικιακού εξοπλισμού για τις λειτουργικές ανάγκες των σπιτιών του Οργανισμού αλλά και των οικογενειών που υποστηρίζει. Μέρος των ειδών αυτών θα συμπεριληφθεί στην αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Η κοινωνική προσφορά βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της δραστηριότητας της ΕΛΤΑ Courier που δεν έμεινε αμέτοχη απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία και ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.