Ιωάννης Πανόπουλος

Ο Ιωάννης Πανόπουλος είναι Οικονομολόγος πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά έχοντας φοιτήσει και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα τμήματα Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, και Αντιρρύπανσης και Ανακύκλωσης Αποβλήτων, αλλά και στο Hellenic Management Center – (I.C.S.) Institute of Chartered Shipbrokers σχετικά με το Marine Insurance Syllabus. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων στους τομείς Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ελεγκτικής, Οργάνωσης και Διοίκησης λογιστικών-φοροτεχνικών τμημάτων καθώς και τμημάτων Πωλήσεων και Marketing, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών MBA στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Κύπρου.

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στο Τμήμα Marketing της COPY SERVICE, και κατόπιν απασχολήθηκε στον ΣΟΛ (Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές), ενώ από το 1997 προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες κάθε νομικής μορφής σε θέματα λογιστικά και φοροτεχνικά.

Έχει ιδρύσει και διοικήσει εταιρείες ιδιοκτησίας του στους τομείς των τροφίμων και της εστίασης. Επίσης, έχει διατελέσει Σύμβουλος-Εκπαιδευτής στη Μηχανογραφημένη Λογιστική για ενηλίκους στο ΚΕΚ Αθηνά.

Από το 2016 είναι Διευθυντής Οικονομικής και Διοικητικής Λειτουργίας της ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.